top of page
OVER MIJ
JE KAN DEZE WEBSITE NOG BEZOEKEN MAAR ER WORDT HIER GEEN NIEUWE INFORMATIE MEER OPGEZET.

BINNENKORT kun je de nieuwe Nederlandstalige website bezoeken door op de knop te drukken.
(voorlopig kom je via deze link op de Hongaarse versie.)


OM DE NIEUWSBRIEF IN DE TOEKOMST TE ONTVANGEN KUN JE JE ONDERAAN DEZE PAGIna INSCHRIJVEN.

BEDANKT VOOR JE GEDULD!
tulp%202._edited.jpg

Missie

 

Ieder mensenleven wordt gestuwd door een innerlijke kracht, een diep verlangen dat ons tot actie dwingt.

We weten vaak niet wat deze kracht is, of wat we ermee kunnen of moeten doen.

Diepe noodzaak en soms wanhoop dwingen ons tot een zoektocht naar een oplossing, naar de verlossing van de twijfel.

Deze zoektocht kan  zwaar en moeizaam voelen, maar geleidelijk aan begint onze weg zich af te tekenen en vallen de sluiers van onze ogen.

Van kleine, persoonlijke kwesties komen we tot grotere, meer omvattende vragen: Waarom ben ik hier? Wat is het doel van mijn bestaan?

Op onze weg, die geen opgave is in de zijlijn van het leven, maar het leven zelf, leren we alles wat we moeten leren om te kunnen worden wie we echt zijn.

 

Op mijn lange en bochtige weg bezaaid met ziekte en diepe dalen begon het licht te schijnen toen ik ontdekte - dankzij de wijsheden van anderen -, dat het allemaal een kwestie is van hoe ik de dingen zie en dat door mijn zienswijze te veranderen ook mijn leven kan en zal veranderen. Dat het allemaal een kwestie is van bewustzijn. Toen ik dit begreep en begon te integreren in mijn leven, kwam één levensdoel heel sterk naar voor: Geven. Geven aan anderen wat ik zelf ervaren en geleerd heb. Geven vanuit het hart, de enige echte bron van wijsheid.

En zo is The Secrets of Looking ontstaan in al zijn verschillende facetten: de creatieve SoL cursussen, de veelzijdige Intuïtie cursus, de op het lichaam gerichte Energetica cursus, en de individuele begeleiding gebaseerd op heldervoelende observaties. En zo is ook het SoL Retreat Centrum ontstaan in Hongarije.

 

Veranderen kan. Ik weet het uit eigen ervaring. 

Mijn levensdoel is om jou hiermee te helpen, om een kleine schakel te zijn in jouw geluk.

 

Bedankt dat je meedoet. 

Bedankt voor het vertrouwen.

"Mijn leven bestond uit veel interessante avonturen, tegenstrijdigheden, zoeken, hoop en wanhoop. Totdat ik een andere wereld ontdekte waar heel andere waarden heersen en waar alles een bron van geluk en vreugde kan zijn. De weg vinden, ik weet dat het kan."

Een CV is een avontuur dat elke week herschreven zou kunnen worden. Het verleden staat vast maar we weten niet wat de toekomst brengt. Welke feiten achteraf relevant blijken weten we niet op voorhand.

Mijn naam is Agnes Nagygyörgy.

Ik ben geboren in Hongarije (08/06/1966) en leefde daar tot ik mijn eerste universitaire opleiding voltooide (Licentiaat Taal- en Letterkunde, 1990).

Kunst heb ik in de VS gestudeerd (Master of Fine Arts, specialisatie beeldhouwkunst, 1994).

In 1994 trouwde ik in de VS met kunstenaar Filip Van Kerckhoven en verhuisden we naar België. Later kregen we 2 zonen die ondertussen geweldige jonge volwassenen zijn. 

Ik gaf bijna 30 jaar les in de kunsten, meer specifiek beeldhouwkunst, in privéscholen en aan de Academie van Aarschot en Turnhout, en ben 20 jaar lang actief geweest als kunstenaar. 

Het bestuderen van het bewustzijn van de mens en van allerhande spirituele tradities en methoden hebben me heel mijn volwassen leven bezig gehouden en kregen geleidelijk aan de overhand in mijn leven.

Én kék blúzban

Rond 2016  begon ik met de ontwikkeling van creatieve zelfontwikkelingsprogramma's onder de naam:

The Secrets of Looking (SoL). Het materiaal van SoL bracht mijn interesse in persoonlijke creativiteit en mijn diepe overtuiging van de noodzaak onszelf beter te leren kennen bijeen. Later creëerde ik een intensieve,

4 daagse workshop rond intuïtie, en een korte training rond het energetisch gestel van de mens. Sinds enkele jaren begeleid ik ook mensen individueel.

In 2019 richtte ik het SoL Retreat Centrum op in Hongarije.

De zoektocht naar de ideale plaats voor dit Centrum bracht me terug naar mijn thuisland, Hongarije.

Het SoL Retreat Centrum bevindt zich in een klein dorpje tussen de heuvels in de buurt van het prachtige zoetwatermeer, het Balatonmeer. Het is een 120 jaar oud lemen huis met een recent bijgebouwde atelier/cursusruimte die uitkijkt op de grote tuin aan de rand van een acacia bos.

In de alom aanwezige rust en geborgenheid van deze plaats geef ik cursussen om mensen beter te leren kijken naar de natuur en naar zichzelf, en leid ik ze via oefeningen en meditaties terug naar hun vermogen om te voelen in plaats van te denken en te redeneren.

In de toekomst hoop ik het project uit te bouwen en de deuren van het oude huis en het atelier open te zetten voor andere activiteiten die een gelijkaardig doel beogen.

België blijft voor mij een tweede thuis.

Mijn gezin, mijn vrienden en mijn werk verbinden me voor altijd met dit land. Daarom blijf ik in België ook alle workshops van SoL aanbieden en begeleid ik mensen individueel.

CURRICULUM VITAE:

Ik ben geboren in Boedapest, Hongarije in 1966

1985-1990 Universitaire studies aan JATE, Szeged

1990-1994 Universitaire studies in de VS

1994 2019 woonde en werkte in België als onafhankelijk kunstenaar en doceerde beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Aarschot en in Turnhout

In 2018 heb ik The Secrets of Looking, een programma voor zelfontwikkeling en zelfkennis via creativiteit, ontwikkeld en ben ik  begonnen dit programma te geven in de vorm van workshops in België en Hongarije.

Sinds 2019 woon en werk ik deels in Hongarije als energetisch levensgids en geef ik online en offline cursussen en meditaties

In 2019 creëerde ik het 4-daagse Intuïtie programma

In 2019 heb ik het SoL Retreat Center opgericht in Hongarije

 

Mijn universitaire studies en diploma's:

József Attila Universiteit, Licentiaat Engels, 1990.

Universiteit van Oregon, USA: Master of Fine Arts, 1994.

 

Beurzen en prijzen:

Tijdens mijn universitaire studie's ontving ik verschillende beurzen voor mijn academische prestaties in Hongarije, Italië en de VS. 

Ik heb prijzen gewonnen voor mijn kunstwerken in de VS en België.

 

Zelfontdekking en spiritualiteit:

Sinds 1990 beoefen ik meditatie en ben ik actief bezig met bewustzijnsontwikkeling: zen-meditatie, yoga, tai-chi, chi-kung, Silva methode, mindfulness.

In 2014-2015 heb ik de volledige Avatar training (Harry Palmer) afgerond en de titel van Avatar Master behaald.

In 2019-2022 nam ik deel aan Lélekhang training van Mária Filotás in Hongarije.

 

Energetische studies:

Sinds 2019 vormen mijn studies en activiteiten in en rond de energieën van lichaam en bewustzijn de hoofdzaak van mijn leven.

Mijn belangrijkste leraren en inspiratie bronnen zijn: Barbara Ann Brennan, Donna Eden, Jeffrey Allen en Anodea Judith.

Veel mensen hebben me gesteund op mijn lange weg.

Zonder hun blijvende aanmoediging, geloof en vertrouwen had ik deze dromen nooit kunnen realiseren.

Bedankt allemaal!

bottom of page